2023-09-22

Arbetarklassen förtjänar en bättre socialpolitik

SVT rapporterar att missbruket av tramadol fortsätter att öka.

Det finns ett tydligt samband mellan tramadolmissbruk och problem med ångest och depression. Tillsammans med nyliberala reformer har dessa och liknande preparat en hel del att göra med ett allt råare klimat på Sveriges gator. Då den här skiten främst drabbar arbetarklassen så finns det inte på etablissemangets agenda att göra något åt det. Istället väljer politiker att skära ner på behandling och annan hjälp.

Denna utveckling måste vändas. Det behövs krafttag för att hantera de problem som arbetarklassen plågas av idag. Samhällsekonomiskt så visar forskningen att en investerad krona för att hjälpa någon med missbruk betalar sig tillbaka tiofalt längre fram. Men socialpolitiken behöver även rustas upp rejält helt enkelt för att arbetarklassen förtjänar bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *