2023-12-06

Vi hedrar Axel Danielssons minne

Det är 121 år sedan legenden Axel Danielsson dog. Medlemmar av Solidaritet lade idag ner rosor och tände ett ljus vid hans grav för att hedra hans arv och minnas hans insatser.

Danielsson var den förste att översätta Kommunistiska manifestet till svenska och grundade tidningen Arbetet 1887. Han dömdes till 18 månaders fängelse för sina texter men fortsatte att publicera sig med hjälp av sin fru Elma Danielsson, som också var en framstående journalist och aktivist. 

Idag när vi går förbi skulpturen till hans ära på Nobeltorget påminns vi om vikten av att arbetarrörelsen har en egen dagstidning och att vi läser, diskuterar och utvecklar våra teorier utifrån dagens förutsättningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *