2023-12-06

Några väl valda ord från en kamrat och Kommunal-medlem

Kommunal och IF Metall gör en helomvändning och går med på försämringar i LAS. Några väl valda ord nedanför från en kamrat och Kommunal-medlem.

“Jag tror att det är här någonstans skon klämmer när det gäller fackföreningsrörelsen. Det handlar inte om hur bra kompromisser man kan förhandla fram, hur styrkeförhållandena är på arbetsmarknaden eller om nått omställningsstöd. Utan att man vill att saker och ting ska betyda något. Att ord betyder något. Att man känner att man står på samma sida som ens representanter oavsett vinst eller förlust.

Jag är inte ett dugg orolig eller rädd för försämringar i arbetsrätten eller vilka andra försämringar som kan tänkas komma. Slutar man som livegen så visst, då går jag till jobbet och kommer hem med 5 betor till min jordkällare.

Om det däremot inte går att hålla ihop och ta en förlust tillsammans då känns det mörkt på riktigt.Så här har det dock varit hela våra vuxna liv, alla dessa små svek, kompromisser.

Kräv inte segrar eller framgång, kräv inte ideologisk eller personlig renhet. Kräv däremot 100% lojalitet, då spelar sånt här ingen roll, det är det enda sättet att bygga upp en arbetarrörelse med självförtroende.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *