2023-12-06

En enad arbetarklass kan aldrig besegras

Det är egentligen strålande tider – för vissa. Börsen tuffar på uppåt och överklassen staplar miljarder i sina kassalådor. Samtidigt förlorar arbetarklassen i både pengar och hälsa. Rekordmånga är arbetslösa, utbetalningar från a-kassan dröjer, löneökningar hålls inne, och de som inte har ett mysigt lantställe att vila ut sig på får hantera den sociala isoleringen bäst de kan. Men pandemin öppnar också upp möjligheter för arbetarklassen att vända utvecklingen under de närmaste åren – om vi håller ihop och kämpar åt samma håll.

I kampen om löneökningarna har Handels varslat om strejk från och med kl 10 på fredag. HRF och Hamnarbetarförbundet har utlyst sympatiåtgärder. Nu gäller det att stötta dessa åtgärder så mycket vi bara kan. Håller vi ihop kring detta och kring andra kamper framöver så har vi en värld att vinna – där arbetarklassen faktiskt har något att säga till om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *