2023-12-06

Lägg kollektivtrafiken under demokratisk kontroll

Efter en stigande smittspridning skärps nu de allmänna råden i Uppsala. Invånare i regionen bör undvika att gå i affärer och åka kollektivt.

Vad Folkhälsomyndigheten och våra politiker skiter i här är det faktum att 93 procent av LO-kollektivet inte har valet att kunna arbeta hemifrån, och att många är beroende av kollektivtrafiken för att ta sig till och från jobbet.

Istället för att sätta in fler bussar i början av pandemin läste vi i våras hur SL ställde in turer i Stockholm, med skräckträngsel som resultat. Vinstdrivande företag har inte möjlighet till att agera annorlunda, men att sätta profitintresset över folkhälsan på det här sättet hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Istället borde viktiga samhällsfunktioner ställas under demokratisk kontroll, och göras tillgängliga kostnadsfritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *