2023-05-29

Solidaritets semestertips #1

Undrar du varför pengarna har svårt att räcka till i slutet av månaden, varför vården inte har råd med munskydd och varför din systerdotters skola gick i konkurs mitt i terminen? Då kan vi berätta att lönenivåer har hållits nere och välfärden har plundrats under årtionden för att överklassen ska ha möjligheten att bygga ut sina simbassänger, pudra näsan med hemkört ladd från sina nyrenoverade köksbänkar och ta flyget till Dubai – närhelst dom nu känner för det.

Nästa gång du har varit på ribban och badat, varför inte ta vägen hem genom Fridhem? Då kan du kolla in vart alla pengarna som stulits från arbetarklassen har tagit vägen (det mesta har dock hamnat i aktieportföljer eller i skatteparadis på andra sidan jorden). Se alla skrytbyggen, känn klasshatet pulsera och fundera på varför politikerna inte har avskaffat alla miljardärer. Se sedan till att organisera dig i en grupp som vill avskaffa kapitalismen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *