2022-07-06

Flygbladsutdelning på internationella kvinnodagen

Flygbladsutdelning idag på Katrinelund för att uppmärksamma internationella kvinnodagen!

HÅLL VARANDRA OM RYGGEN

Det är idag allmänt känt att kvinnor i högre utsträckning än någon annan grupp i arbetslivet får utstå dåliga villkor och låga löner. Många politiker, som ofta har vanan att sparka neråt och slicka uppåt, vill mena att kvinnor endast har sig själva att skylla för detta. Men vem tjänar egentligen på dessa orättvisor?

Efter 40 år av marknadskaos och massprivatiseringar står svaret skrivet i sten. De som tjänar på kvinnors usla arbetsvillkor och låga löner är givetvis de som medvetet erbjuder kvinnor sämre villkor och lägre löner. Det är alltså överklassen som kommer segrande ur denna konflikt. Ju mindre lön de betalar ut, desto mer pengar kan de stoppa i sina egna fickor.

Undersökning efter undersökning visar hur kvinnor oftare har osäkra anställningar, oftare jobbar obekväma arbetstider, och oftare ej har rätt till heltid. Att arbetarklasskvinnor generellt sett har en svag ställning på arbetsmarknaden betyder inte att arbetarklassmän har det bra. Snarare handlar det om att överklassen ofta attackerar de mest utsatta först. På det sättet kan man splittra en arbetarklass som egentligen borde hålla ihop.

För att kvinnors livssituation ska förbättras krävs det av alla som delar arbetarklassens verklighet, oavsett kön, att sluta upp och bilda en enad front mot överklassen. Vi håller varandra om ryggen, eftersom ingen annan kommer göra det åt oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *